Főoldal » V. ORGONÁS gyermektábor

V. ORGONÁS gyermektábor

A 2019-óta megszervezett Orgona gyermektábor az idei évben ötödik alkalommal került megszervezésre. A tábor az intézmény dolgozóinak gyermekei részére kerül megszervezésre. Dolgozóink hosszú éves szakmai munkájuknak és képzettségi többszínűségének köszönhetően 3-18 éves korig, minden korosztály számára biztosított a szakképzett felügyelet.

A tábor szervezésekor elsődleges szempont volt a minőségi időtöltés, a társas kapcsolatok fejlesztése és a Szentírással való (meg)ismerkedés lehetőségének biztosítása. Vincze-Bodács István intézményi lelkész – lelkipásztor vezetésével minden délelőtt Bibliai történeteken keresztül ismerkedtek a táborozók, Jézus életével.

Minden évben érkeznek új arcok, de a táborlakók közül sokan már régi ismerősként/barátként köszöntik egymást. A programok közül: Szarka Kovács István veterán kiállítását nézhették meg a táborozók, a szegedi Mandula színház előadásán vettek részt, a kánikulában, a soltvadkerti tóban kerestek felüdülést egy egész napos fürdőzéssel, a gyerekeket vendégül látták a szanki Nappali Ellátás dolgozói és klubtagjai. A „Szankról szólok” kvízen keresztül ismerkedhettek a helyi sajátosságokkal, Kulcsár Norbert munkásságát tekinthették meg és kerülhettek a közelébe az Ősmagyar kultúrának és eszközöknek,a hagyományos csillámtetoválás, mellett a helyszínre kitelepülő kovácsmester segítségével saját kovácsolt tárgyakat készíthettek a táborozók és táboroztatók. Szintén hagyomány az utolsó tábori estén, a családi vacsora. Az intézmény számára fontos, hogy a dolgozók, bár nagyon különböző területeken szolgálnak, de ismerjék egymást. A tábor maga egy remek alkalom a kapcsolatok elmélyítésére, a családi közös vacsora pedig egymás családtagjaival való megismerkedésre ad lehetőséget.

2019-ben egy megbeszélésen érkezett a kérés, mely szerint az Intézményben dolgozók gyermekeinek szervezzünk tábort. Az ORGONA Református Egyesített Szociális Intézmény fontosnak tartja, hogy emberközeli, támogató módon működjön. Fontos a dolgozók munkahelyi komfortja. Fontos, hogy az a hely, ahol az ébren töltött időnk nagy részét töltjük „jó hely” legyen. Ezzel a mottóval támogatjuk a tábor megszervezését.

A táborra nagy az igény a gyermekek körében is. Izgalommal, szeretettel teli várakozással érkeznek minden évben július 2. hetében. Célunk a minőségi időtöltés megszervezése és emlékek, élmények szerzése.

2023-ban az 5. Orgona gyermektábort tartottuk. Köszönet illeti mindazokat a dolgozókat és családtagokat, akik a nappali programok szervezésében és az éjszakai felügyeletben részt vettek. Köszönet a kiskunmajsai Református gyülekezetnek, hogy a templom és a közösségi tér rendelkezésre bocsátásával helyszínt, otthont biztosítottak a tábor lebonyolításához. Köszönet Vincze-Bodács Istvánnak a lelki táplálék biztosításáért.

Külön köszönet az ötletgazda, programszervező Vass Edina kollégánknak az áldozatos munkájáért.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan programot szervezhetünk, ami évről évre sok tíz ember számára ad lehetőséget az együttlétre és ami évről évre igazolja azt, hogy van igény az együttlétre és a jó munkahelyi légkörre. Büszkék vagyunk arra, hogy köreinkben tudhatunk olyan kollégákat, akik számára ezek szintén fontosak és készek tenni érte, készek érte áldozatot hozni. Köszönjük a táborban végzett munkáját: Csillag Zoltán, Balde-Ország Zsuzsanna, Cserép Gabriella, Sáriné Vékony Henrietta, Rokolyáné Fodor Ágnes, Kissné Gál Gabriella, Hollósi Olivér, Vadkerti-Tóth Márta Veronika, Brenkuczné Tímár Orsolya, Fürdősné Magyar Nóra, Baloghné Ország Anikó, Bitó Zsolt, Nyári Csabáné, Sipos Erika, Vargáné Dobák Szilvia, Vetró Tímea, Vincze-Bodács István. Külsősként: Csillagné Szikora Andrea, Dugolity Eszter. Hálásan köszönjük az Intézmény konyhájának, annak minden dolgozójának a gondoskodását. Köszönjük Kulcsár Norbertnek és Szarka Kovács Istvánnak a hagyományőrző munkássága bemutatását. Köszönjük Ábrahám-Fúrús Andrásnak a technikai segítséget.

A hétköznapi testi-lelki megerőltető munka mellett hatalmas energiával, kifogyhatatlan türelemmel és mindennél erősebb szeretettel segítettétek a tábor lebonyolítását, felügyeltétek gyermekeinket. Mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy szeretteinket olyan személyekre bízhatjuk, akik erejükön felül ilyen teljesítményre hajlandóak és képesek.

Fürdős Ferenc

intézményvezető