Főoldal » Szociális munka napja

Szociális munka napja

2018. 11. 12.

Az Orgona Református Egyesített Szociális Intézmény a Szociális munka napja alkalmából ünnepséget tartott. A minden évben megrendezésre kerülő összejövetel, az egyetlen alkalom, melyen minden kollégánk részt vesz.

Az idei, 2018-as egy kicsit különbözik a többitől, hiszen 1993-ban, 25 éve született meg a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló, 1993. évi III. törvény, mely intézményünk által nyújtott szolgáltatásokat megalapozza.

Büszkeség, nyugalom, öröm járja át az embert, amikor a vendégvárás végén végigtekint azon a 130 emberen, akik a napi gondok, nehéz sorsok, kimerítő műszakok után, mosolyogva, jókedvűen egy asztalhoz ülnek. Ők azok, akik egy olyan rendszer részei, egy olyan intézmény dolgozói, a rászoruló családok olyan “tagjai”, akik számára a segítségnyújtás, a rászoruló személyek megsegítése, a mosoly, az együttérzés, a kéznyújtás, a felemelés olyan, mint a levegővétel, természetes. Intézményünk és kollégáink olyan részt vállal a családok életében, ami sokak számára nehéz, émelyítő, elrettentő. E 130 ember felül tud kerekedni minden emberi, kézzel fogható, vagy lelket facsaró körülményen, mely mások számára a segítség gátját erősítik. Ehhez embernek kell lenni! Szeretnék köszönetet mondani minden kollégámnak, akik ezt a nehéz szakmát választották és becsülettel, emberséggel, tisztességesen végzik minden nap!

Intézményünk igyekszik nagy gondossággal, odafigyeléssel lenni azokra, akik abban dolgoznak. Minden egyes elismerés, köszönet, hála nagyon fontos számunkra. Azért, hogy a köszönetnyilvánítás ne csak elhangozzék, hanem meg is maradjon, ezáltal a kiemelkedő munka, erőfeszítés sokáig példa és büszkeség lehessen, az ORGONA Református Egyesített Szociális Intézmény megalapította, a Pro bono communi ~ a Közösség javáért díjat. E díjat minden évben a Szociális Munka Napja alkalmából tartandó ünnepségen adományozza az intézmény vezetősége. A díj a kimagasló szakmai munka; az intézmény elismerése érdekében kifejtett hozzájárulás; a dolgozói összetartozás erősítésében végzett tevékenységért adományozható. 

2018. évben Pro bono communi díjban részesültek:

  • Vízhányóné Szalai Klára
  • Tabajdi Istvánné
  • Kuklis Istvánné
  • Balogh Ferencné
  • Ágóné Fehér Ildikó
  • Gál Antal Ferencné

Vízhányóné Szalai Klára, Tabajdi Istvánné, Kuklis Istvánné, Balogh Ferencné, Ágóné Fehér Ildikó, Gál Antal Ferencné

« 1 A 4 »

A rendezvényről készült képekért, Csapó Árpádnak; a hangosításért Csuka Tibornak (Dj SeniorFish) mondunk hálás szívvel köszönetet.

Fürdős Ferenc

intézményvezető