Főoldal » Szociális Munka napja 2023.

Szociális Munka napja 2023.

Az ORGONA Református Egyesített Szociális Intézmény 2023. 11. 10-én tartotta a Szociális Munka napi ünnepségét.

Örülök, hogy 3 év kihagyás után újra együtt ünnepelhettünk. Köszönöm mindannyiótok munkáját, emberségét, elfogadását, elhívását. Köszönöm, hogy kitartóan ápoljátok, gondozzátok, segítitek ellátottjainkat, lakóinkat. Közülük nagyon sokan vannak, akik munkatársainkon kívül nem számíthatnak másra az életükben, mert kikopott mellőlük a család a rokonság a szomszédság. Büszke vagyok arra, hogy elfogultság nélkül mindenkinek kijár a gondosságotok.

A hagyományainktól eltérően a Szociális Munka napján köszöntöttük 25. éves jubilálása alkalmából Végh László Istvánné élelmezésvezetőt.

Ildikó 2011. óta az ORGONA munkatársa. Munkáját korrektül, a szakmával szembeni alázattal; felelősséggel végzi. Segítőkészségével, megbízhatóságával stabil pontja az intézmény működésének.

Munkája állandó figyelmet, jelenlétet, napra készséget követel, hiszen a konyha az év minden napján szolgálja ellátottjaink és munkatársaink igényeit.

Minden reggel meg-megújul; nagy a te hűséged!

JerSir 3:23

Az Isten megújuló hűsége vezet, adja az erőt a mindennapi munka monotonságához. Napról napra az alapanyagok beszerzéséhez, az étel előkészítéséhez, a következő napi előkészületekhez, a távolabbi tervezéshez, és a munka szervezéséhez. Akkor is alázattal helyt kell állni, ha a munka nehéz, nem kecsegtet elsöprő sikerrel, vagy visszautasításra kerül. A hűség nem a siker, vagy a kudarc függvénye, hanem az elkötelezettségé. Jó érzéssel töltsön el Bennünket a tudat, hogy reggel, mikorra felkelünk, Ildikó már gondoskodott az aznapi betevőnkről.

Kérjük, várjuk, fogadjuk szeretettel eddigi hűséges szolgálatodat a továbbiakban is. Életedre, munkádra Isten gazdag áldását kérjük.

Az ORGONA Református Egyesített Szociális Intézmény vezetősége, 2023-ban, az intézmény elismerése érdekében kifejtett hozzájárulásáért Pro Bono Communi díjban részesítette Kissné Gál Gabriellát a kiskunmajsai nappali ellátás vezetőjét.

Amikor ezt a díjat megálmodtuk, akkor az volt a szándék, hogy olyan munkatársakat állítsunk példaként magunk elé, akik a saját munkaterületükön valamiféle többletet nyújtanak mind az ellátottak, mind munkatársak részére, és mindezt összhangban intézményünk egyházi szellemiségével.

Két éve, hogy Gabi komolyan elgondolkodott azon, hogy mi lenne az a foglalkoztatási forma, amivel az időseknek örömöt, elfoglaltságot, közösségi tapasztalatot és egészségükre nézve is jótékony hatást kifejtő időtöltést tud adni a Klub. Így talált rá a szenior örömtáncra. Nem csupán videókat nézett róla, vagy olvasott szakavatott szerzőktől, hanem eljárt képzésre, megtanulta az alapelveket, szakmai kereteket, elsajátította a mozgásképeket, mozdulatsorokat. Sok-sok zenét begyűjtött, azokat a hely és korosztály kereteihez igazította és koreográfiákat készített. Természetesen ebben munkatársai és munkahelye is támogatta, biztatta. A kezdeti bátortalan lépések elmúltával mára egy igen lelkes és folyton gyarapodó tánc-közösséget vezet, akikkel több intézményi rendezvényen is szolgáltak már köztünk. Sokak örömére és megelégedésére. Ezt az újdonságot és előremutató foglalkoztatási formát népszerűsíti a városban is, – főtéri rendezésben is láthattuk már több szenior örömtánc-csoport közös fellépését a közelmúltban.

10ha falatodat megosztod az éhezővel, és jól tartod a nincstelent, akkor fölragyog a sötétben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli napfény.

Ézsaiás 58:10

Világunkban egyre növekszik az egyedül élők száma, különösen az idősödő generációra igaz ez. A velük való töretlen figyelmes foglalkozás olyan, mint az éhezőnek adott táplálék. Elmondják, hogy úgy hiányzik nekik a közösség, a szeretetteljes meghallgatás, mint a falat kenyér. Klubunk ilyen tápláló közösség mind szó szerint, mind átvitt értelemben. És a klubban jóltartott, társaságukban gyakran nincstelen emberek, ragyogni kezdenek. Amikor táncolnak, összekapaszkodnak, a sikerült fellépések alkalmával boldogan meghajolnak, akkor tudjuk meg, hogy Isten jóakarata milyen gazdagon és különös módon állította közénk Kissné Gál Gabit, akinek ma köszönettel és bátor biztatással adjuk át a Pro Bono Communi-díjat!

Az ORGONA Református Egyesített Szociális Intézmény vezetősége, 2023-ban a dolgozói összetartozás erősítésében végzett tevékenységért Pro Bono Communi díjban részesítette Csillag Zoltán tanyagondnokot.

2019-ben Vass Edina kapott Pro Bobo Communi-díjat, az Orgonás Tábor megszervezéséért, vezetéséért. Akkor már egy éve itt dolgozott Zoli – 2018. május 1. –én kezdett – aki az első tábor óta lelkes munkatársként és szülőként is különös felelősséggel van jelen köztünk ezeken a heteken. Számtalan jó ismerőssel, olykor apró, gyakrabban igen nagy segítség elkérésével támogatja azt a gondolatot, hogy ezen a héten munkatársaink gyermekeinek mindenből a legjobbat, legérdekesebbet és igazi feledhetetlen élményt nyújtó alkalmat szervezzünk. Szívből köszönjük az eddigi táborokban általad kapott sok jót, csak néhányat közülük: a beszélgetős nagybálákat, az utánfutós gyorskocsikázást, a sikítósra zötyögtetős traktorozást, étel-ital úticsomag hordást – osztást, apró balesetekben a vigasztalást és a dübörgő zenés kisbuszozást. Szóval köszönünk mindent. De leginkább azt a gondoskodó jó szívet, és töretlen derűt, amivel ezeken a napokon velünk vagy, azt a találékonyságot, amivel a kétségeinket eloszlatod.

Jézus mondja: Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony mondom nektek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát.

Máté 10,42

Kedves Zoli, tőled nem egy pohár vizet kapunk, a jézusi szó értelmében, hanem annál sokkal többet. Tudd meg, hogy nagyra értékeljük az itt végzett erőfeszítéseid, és Jézustól elnyert jutalmad mellé fogadd tőlünk szeretettel a Pro Bono Communi-díjat!

Fürdős Ferenc

intézményvezető

A Pro Bono Communi díj

A rendezvényről képek hamarosan…