Főoldal » Nyílt nap és Pályaorientáció 2018.

Nyílt nap és Pályaorientáció 2018.

Pályaorientáció és Nyílt nap

 

Az eddigi évekhez hasonlóan az idei évben is megszerveztük intézményünk Fő u. 2. sz. alatti telephelyén, nyílt napunkat. Lehetőség nyílott lakóink életébe mélyebben is belelátni. A nyílt napon bemutattuk intézményünk működését, a fenntartott szolgáltatásokat, az arra való jogosultság feltételeit, az igénybevétel lehetőségeit. A nyílt naphoz kapcsolódóan egy szervezésben, de elkülönülten részt vettünk és fenntartjuk a kapcsolatot a helyi iskolákkal és segítjük a diákokat a későbbi szakmájuk megtalálásában, pályaorientációs előadások tartásával.

A helyi és a kistérségi iskolákkal igyekszünk minél szorosabb együttműködést kialakítani. Ennek okai a munkaerőhiányban, a generációk közti nagy távolságban és a segítő szakmákkal szembeni bizalmatlanságban keresendők. Intézményünk is mint ahogyan minden szociális területen működő más intézmény nehézségekkel küzd új munkaerő tekintetében. Intézményünk annak ellenére, hogy élen jár a munkaerő megtartásban, működésében, természetes folyamatként megfigyelhető némi fluktuáció. Az ilyenkor szokásos felvételi eljárások során egyre kevesebb pályázó közül választhatunk és közülük is egyre kevesebb a magasan képzett, tapasztalatokkal rendelkező, fiatal munkavállaló. Célunk, hogy intézményünket megismertessük a helyi diákokkal és lehetőséget biztosítsunk számukra a munkavállalásra, melyben szakmailag kiteljesedhetnek. Emellett a közelben működő szakképző helyekkel szorosra fűzött együttműködéssel mind több iskola részére gyakorlati oktatóhellyé válással már a képzés ideje alatt munkaajánlatot tenni a diákok részére.

A pályaorientáció keretében több előadást tartottunk. Ezúton szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy intézményünket és szellemiségünket bemutathattuk.

 

  • október 15. – Pályaorientációs osztályfőnöki óra, Arany János Általános Iskola (8. évfolyam)
  • október 17. – Pályaorientációs osztályfőnöki óra, Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium (9. és 10. évfolyam)
  • október 17. – Pályaorientációs osztályfőnöki óra, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda (5. osztály)
  • október 19. – Pályaorientációs előadás, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda (8. osztály)

Pályaorientációs osztályfőnöki óra, Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Pályaorientációs osztályfőnöki óra, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda (5. osztály)

Pályaorientációs osztályfőnöki óra, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda (5. osztály)

Pályaorientációs előadás, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda (8. osztály)

Pályaorientációs előadás, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda (8. osztály)

Előadásainkkal, csak a diákok körében körülbelül 130 diákhoz jutottunk el az idei évben. Bízva és reményekkel telve tekintünk a jövő felé, hogy közülük minél többen választják a segítő szakmát és néhány éven belül munkatársainkként köszönthetjük az arra hivatottakat.

Köszönjük a résztvevő, a szervezésben és a lebonyolításban segítséget nyújtó iskolák, igazgatók, osztályfőnökök és pályaorientációs felelősök munkáját.

 

 

Fürdős Ferenc

intézményvezető