Főoldal » Lelkész Műhely 2018. október – Kiskunmajsa

Lelkész Műhely 2018. október – Kiskunmajsa

2018. október 4 – 5.

A Református Szeretetszolgálat által fenntartott intézmények lelkészei számára minden évben két alkalommal megrendezésre kerül az Intézményi Lelkészi Műhely. Ezekben az intézményekben a spirituális élet szervezése, az ellátottak és a dolgozók lelki frissességének biztosítása, folyamatos szupervíziója a lelkészek feladata. Fontos szerepet töltenek be egy intézmény életében, mert csak úgy nyújthatunk támaszt az elesetteknek, ha mi magunk stabilan állunk.
E Lelkészi Műhelyek alkalmakon előadások, témafeldolgozások, irányított beszélgetések zajlanak. Minden alkalom más színhelyen kerül megszervezésre a Lelkészi Műhely koordinátorán keresztül. Büszkék vagyunk arra, hogy az idei év egyik Műhelye a kiskunmajsai ORGONA Református Egyesített Szociális Intézmény központi településén kerülhetett megszervezésre. A Műhely első napján előadások, vetítés, feldolgozás színesítették a programot; a második napon a Bodoglári Tartós-szegfű tanösvény és egy ma is működő tanya meglátogatása volt a program, az Alföldön is egyedülálló bodoglári tanyavilágban.
Köszönet Szikora Tibor tanyagondnoknak a közbenjáró segítségéért, aki az első pillanattól kezdve szívén viselte ennek a napnak a szervezését.
Köszönet Tóth Endrének a tanösvényen való vezetésért.

Fürdős Ferenc

intézményvezető