Főoldal » LÁTOGATÁSI TILALOM

LÁTOGATÁSI TILALOM

LÁTOGATÁSI TILALOM!

 

Az ORGONA Református Egyesített Szociális Intézmény valamennyi bentlakást nyújtó ellátására vonatkozóan, 2020. március 08. 0:00 órai hatállyal (Kiskunmajsa, Fő u. 2.; Szank Jókai u. 2.) látogatási tilalom lépett érvénybe, az országos tisztifőorvos rendelkezése alapján az „új koronavírus” miatt.

„Az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak. A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes.”[1]

A méltányolandó esetek fennállásáról minden esetben az érintett hozzátartozókkal felvesszük a kapcsolatot és lehetőséget biztosítunk a személyes kapcsolat felvételére.

 

Kérünk minden lakót, hozzátartozót, látogatót, hogy az intézménybe való be és az intézményből való kijutásról elérhetőségeinken tájékozódjon, vagy kérjen tájékoztatást.

 

Az intézmény minden eszközzel biztosítja a lakók és a hozzátartozók kommunikációját. Ennek érdekében kérjük az alábbi elérhetőségeket használják:

KISKUNMAJSA: 06-77/587-527; +36-30/95-57-149

SZANK: 06-77/495-105

Kérjük látogatóinkat, hozzátartozókat, hogy lakóink egészségének védelme érdekében tartsák tiszteletben a látogatási tilalmat.

 

Kiskunmajsa, 2020. március 08.

Fürdős Ferenc

intézményvezető

[1] Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orszagos-latogatasi-tilalom-lepett-ervenybe