Főoldal » Idősek Hete nyitó ünnepség

Idősek Hete nyitó ünnepség

Október 3-án csütörtökön ökumenikus istentisztelettel nyitott az Idősek Hete kistérségi rendezvény, amit az Orgona Református Egyesített Szociális Intézmény és a helyi  Református Gyülekezet közösen szervezett. A kezdő alkalom a keresztyének közti egység jegyében telt: Kosik Sándor esperes úr Ézsaiás (Izajás) próféta könyvéből bátorította az elfáradtakat, hiszen Istennek van ereje a megfáradtakat megújítani, és az erőtleneket újra megerősíteni! Halász Noémi intézményi lelkész arról beszélt, hogy Isten szeretetétől semmi sem választhat el, mégha oly sok minden közénk is áll, táplálkozzunk az élő Isten szeretetéből a lelki köldökzsinóron keresztül.

Halász Sándorné az intézmény vezetője köszöntötte a résztvevőket.

Az ünnepi műsort Czibere Károly, a Szeretetszolgálati Iroda vezetője nyitotta meg. Kiemelten fontosnak tartotta, hogy az idős embereknek nem napja, hete van, hanem az év minden napjával velünk vannak, és feltartott kézzel, mint Mózes imádságban hordozzák munkánkat, családjaikat.  Minden sikeres ember mögött van imádságos háttér, imádságos szívű idős, rokon.

Faludy Tamás kiskunmajsai polgármester úr fontosnak tartotta, hogy becsüljük meg az idősöket.

Az ünnepi műsorban a Mayossa Néptáncegyüttes két csoportja lépett fel, a Csólyosi Hagyományőrzők énekeltek és némajétékot adtak elő. A szanki Citerások népdalokat játszottak.

Megható vetítéssel ért véget: intézményünk életéből zenei aláfestéssel és munkatársaink által olvasott bölcs mondásokkal tűzdelt képsorozatot láthattunk.

Köszönjük a résztvevőknek a találkozás, közös ünneplés lehetőségét és munkatársainknak a szervezést, lelkesedést.