Főoldal » Holland adomány

Holland adomány

Herman Jansen, a Help Oost Europa Alapítvány vezetője több évtizede járja Közép- és Kelet Európát, hogy megismerje az itteni szegényeket, az életmódjukat, a szükségeiket és vágyaikat. 18 éve találtak rá a Magdaléneum Református Fogyatékos Otthonra, ahol Zolcsák Júlia diakónus, szociális munkás holland tudásával és szeretetével megismertette az Otthon életével. Azóta is tart a kapcsolat.

A miskolci Lorántffy Zsuzsanna Kismamaház indulásakor is segítettek adományokkal, ez a kapcsolat is megmaradt a holland testvérekkel.

Gálné Ács Máriának, a Kismamaház vezetőjének és megálmodójának intézményünk vezetőjével Halász Sándorné Erzsivel helyzetünkről beszélgetve  eszébe ötlött, hogy Hermanék biztosan kíváncsiak a tanyavilágra, az alföldi milliőre, és kapcsolataik révén fejleszthetnénk bentlakásos intézményünket és egyéb ellátásainkat.

Herman és csapata januárban tette tisztletét nálunk, mély benyomásokkal távoztak, majd otthon a fényképket nézegetve megindult a szervezés, adománygyűjtés.

2013. június 19-én egy utánfutós kamion állt meg kölcsönkapott raktárunk előtt, tele számunkra hasznos, szép és praktikus adományokkal.

Köszönjük Zolcsák Júliának a fordítást, a beszélgetéseket, a lelkesedést és lelkesítést, Marikáéknak a nyitott szívet és szeretetet, Hermannak és a mellette állóknak, hogy érezhetjük: Nem vagyunk egyedül, és hogy Isten gondoskodik rólunk!