Főoldal » Helyzetjelentés 2020.március 23. / hétfő

Helyzetjelentés 2020.március 23. / hétfő

Helyzetjelentés az ORGONA Református Egyesített Szociális Intézmény jelenlegi működéséről

 

A koronavírus miatt bevezetett intézkedések speciális szolgáltatásbiztosítást tesznek lehetővé intézményünkben.

Idősek Otthona:

Kiskunmajsai és szanki intézményünkben is látogatási tilalom van érvényben. Lakóink számára ez ingatlanok elhagyása tilos. A hozzátartozók csomagot nem juttathatnak be lakóinknak. Lakóink számára gyakoribb bevásárlási lehetőséget biztosítunk.

Elérhetőségeinken keresztül korlátozás nélkül lehetséges a kapcsolattartás. Kiskunmajsa: 06-77/587-527; Szank 06-77/495-105. Lakóinkkal a személyes találkozás kizárólag a végstádiumban lévő betegek esetén lehetséges, melyről az intézményvezetővel szükséges személyesen és egyedi módon egyeztetni.

Intézményeinkbe új beköltözőt nem fogadunk, új megállapodást nem kötünk, a 2020. március 19-én kiadott országos tisztifőorvosi határozat értelmében, mely a korábbi rendelkezést meghosszabbította, valamint megerősítette.

Nappali ellátások és FONI

Kiskunmajsa, Szank Telephelyeink nappali ellátások által biztosított szolgáltatásai szünetelnek. Telephelyeinken semmilyen szolgáltatást nem vehetnek igénybe. Klubtagjaink egészségének védelme és ellátása érdekében minden ellátottunknak biztosítjuk a napi egyszeri meleg ételt valamint a bevásárlás és gyógyszer íratás/kiváltás lehetőségét, ingyenesen.

Étkeztetés

A helyben fogyasztásra és elvitelre nincsen lehetőség, aki ebben a formában vette igénybe a szolgáltatást azok számára biztosítjuk a házhoz szállítást. Továbbra is minden ételes fertőtlenítő mosogatáson esik keresztül az étel kiadagolását megelőzően.

Házi segítségnyújtás és Támogató Szolgáltatás

Ezen szolgáltatásainkat jelen pillanatban semmi kritikus intézkedés nem befolyásolja, igénybevételük a megszokott módon történik.

Tanyagondnoki szolgálatok

Minden külterületi lakos jogosult a tanyagondnoki szolgálat igénybevételére. A szolgálatok elérhetősége honlapunkon elérhető, kérjük hívják kollégáinkat bizalommal.

Intézményünk együttműködik  Kiskunmajsa város Önkormányzatával és közös erővel működteti a 70 év feletti, önkéntes karantént vállaló személyek ellátását célzó diszpécser-; és gondozói szolgálatot.

Tisztelt hozzátartozók, ellátottaink, érdeklődők! Fenti intézkedések ellátottaink életének/egészségének védelme érdekében hozattak meg. Emiatt Intézményünk azokat kiemelten fontosan és lelkiismeretesen kezeli és betartja, betartatja. Jelen pillanatban elsődleges az élet, az egészség védelme. Kérjük és az eddigi tapasztalataink alapján köszönjük türelmüket és együttműködésüket. Kollégáink erejükön felül, megfeszített munkával és lelkiismeretesen látták el munkájukat, ami a jelenlegi helyzetben még nagyobb kihívás elé állítja Őket. Kérem Önöket, hogy együttes erővel segítsük munkájukat, óvjuk egészségüket és vigyázzunk erejükre.

 

Áldást, Békességet

Fürdős Ferenc