Főoldal » 2019. advent

2019. advent

2019. december 10.

Képeken, képekben a büszkeségünk!

A galatákhoz 6, 9-10

,,A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.  “

A tavalyi évben útjára indítottuk intézményünk pályaorientációs programját, melyről korábban itt már írtunk. A programban résztvevő iskolák közül van, amelyik ezt egy kicsit továbbgondolta és azon túl, hogy a szociális szakmát ajánlja az ott tanuló gyermekeknek érzékenyítést is szervez. Így tett a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári tagintézményének 6. osztálya is. A képeken figyeljük meg, hogy az iskolások nem csupán egy műsorral kedveskedtek, hanem léakóinkkal beszélgettek is, melegséget hoztak szívükbe. A további együttműködésben és a találkozások rendszerességében bízva mondunk hálát Nekik, várjuk Őket bármikor intézményünkbe.

 

A várakozás idején a korábbi évekhez hasonlóan az idei évben is megszerveztük jótékonysági vásárunkat, ahol kollégáim csodálatos munkáit vásárolhatták meg az intézményt támogatni és nem mellékesen otthonukat díszeinkkel díszíteni szándékozók. Köszönet Vass Edinának a szervezésért, Cserép Gabriellának és Rokolyáné Fodor Ágnesnek a több hetes munkáért és kreativitásért, A FONI és a Támogató Szolgálat dolgozóinak és klubtagjainak az előkészületekért a gazdasági iroda és a jelzőrendszeri kollégák segítségéért, valamint minden résztvevő kollégámnak a támogatásért és a segítségéért. Külön köszönet és elismerés a szanki Nappali Intézményünk klubtagjainak és dolgozóinak kreatív és megismételhetetlen munkájáért és kiemelt köszönet Ökrös Rita kolléganőnk művészi segítségéért és kerámiáink égetéséért. Köszönet a Városgazdálkodási Intézmény segítségéért.

 

A lakóinkra, klubtagjainkra való gondosság minden évben egyre több helyről érkezik hozzánk. Az idei évben Nokta Gábor a Mayossa Hagyományőrző Egyesület művészeti vezetője keresett fel Bennünket, hogy szívesen látnak a 14. Mayossa est viseletes főpróbájára. Többeknek ez volt az első “Mayossás élménye”. Nekik eddig – és ha ez az alkalom nem lett volna – nem volt lehetőségük a kultúra ezen formájának élvezetére, megcsodálására.

Ezek ajándékok. Ezek megfizethetetlen ajándékok, élmények, boldogságforrások. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik tiszta szívvel, nemes szándékkal gondolnak lakóinkra, klubtagjainkra, ellátottjainkra, Intézményünkre.

 

Áldott és szeretetteljes adventet és Karácsonyt Kívánok!

 

2019 adventjében

Fürdős Ferenc

intézményvezető