Főoldal » Testvéri találkozás a Borsodiakkal

Testvéri találkozás a Borsodiakkal

“Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek.” Jn 15,7

Hétfő reggel, június 10-én, nem a szokásos munkahelyre, hétfői fáradtsággal, hanem utazási lázban égve, kíváncsian indult el két mikrobusz Kiskunmajsáról és Szankról Miskolcra, hogy a tavalyi, igazán élménydús találkozást új felfedezésekkel gazdagítsuk. Új emberek jöttek, és a találkozás is másként történt, mint tavaly.

A személyes kapcsolatok épültek munkatárs és munkatárs között. A református értékek: odaszánt élet, Isten kegyelméből újjáépülő falak, hittel a jövőre tekintés és kitartó, koncepciózus munka – látszott a testvérek arcán és az intézményekben.

“Sokmindent láttam már, sok helyen voltam, de itt megéreztem valamit, amit máshol nem. Más volt a hozzáállás, az értékek.”

“Bizonyos tekintetben nekünk nehezebb, mert nem rendelkezünk erős református kötődéssel. A politikai rendszerek, és az intézményi struktúra állandó változása is nehezítette a dolgunkat. Most örülünk neki, hogy csend van, jó szakmai háttér, és ilyen emberi kapcsolataink, mint a borsodi intézmények, vezetőik, munkatársaik.”

“Egy teljesen más szemlélettel találkoztam: az Isten irányítja a dolgokat az Ő Szentlelke által.”

“Örülök, hogy kimozdultam otthonról, a kollegáimmal megerősödött a kapcsolatunk, két napig együtt lenni, beszélgetni.”

“A beszélgetéseknek örülök, és annak, hogy odafigyeltek ránk, és bátran kérdezhettünk.”